Врата за килер
Полезно

Изберете врата за килера

Вратата на килера има две важни функции – да прикрие всичко, съхраняващо се в тази стая и да действа като част от декора на стаята.

Избирането на вратата към килера може да премине по два начина:

Опитайте се да я замаскирате колкото е възможно повече. Това е уместно, ако например входът към килера се вижда от хола и не искате да показвате, че в помещението има място за съхранение. В този случай невидимите врати са идеални за Вас. Или просто плъзгаща се врата, облепена с тапет или боядисана в цвета на стената.
Оставете входа на килера забележим. Например, ако има няколко врати в една стая, всички те трябва да са в един и същ стил. Или дори може да се направи вратата като елемент, който да бъде подчертан.

По отношение на дизайнерските характеристики вратите към килера могат да бъдат:

Swing

Най-познатата опция. Ако отвора е голям, тогава могат да се монтират две врати. Между другото, двойната врата може да бъде добър вариант за килера, което Ви позволява ефективно да проветрявате помещението, лесно да намерите правилното нещо или да приберете по-голям предмет.

Плъзгаща врата

За тях трябва да се монтират релси за движение на крилото и да има куфар. Удобен вариант за малки стаи и тесни коридори, където обикновена врата определено ще пречи.

Сгъваеми врати тип „акордеон”

Те понякога са по-скъпи, но удобни, ако отвора е по-широк от обикновено и няма желание или възможност да направите куфар за плъзгаща врати или да монтирате две стандартни врати.

Щори

Алтернатива на обикновена врата, която е доста подходяща за килер. Щорите могат да бъдат вертикални, хоризонтални, ролкови. Те се поставят на касата и не претрупват пространството.

Необичаен вариант – врати за плевня

Те също са плъзгащи се, стилни и днес на върха на популярността. Входът на килера ще стане централна точка, привличайки погледите на гостите.
Можете дори да махнете вратата към килера и да я замените с дебела завеса. Идеята не е нова, но все пак актуална. Съдържанието на килера ще бъде прикрито, а дизайнът на завесите може да бъде абсолютно всякакъв. Всичко зависи от вашия вкус и стил на стаята.

Местоположението и ширината на вратата

Тази стая можете да я превърнете в работна зона, мини-офис или работилница, дрешник и склад за продукти.

Вратите със стъклени вложки за килери не се използват много често, освен ако това не се изисква от дизайна на останалите врати, разположени в същата стая. Матираното стъкло обаче е подходящ декор за вратата към килера.

Отделна тема е рационалното използване на крилото на вратата към килера отвътре. Всъщност обикновено вратата също може да бъде превърната в допълнително място за съхранение. Куки, джобове, рафтове ще ви позволят да съхранявате много полезни неща на гърба на вратата.