Блиндирана врата за дома
Полезно

Как да подсигуриш дома си от влизане с взлом с нова блиндирана врата?

Повечето кражби се случват през врата, която се отключва лесно. Може да направите дома си много по-безопасен, като следвате някои важни особености, на които е нужно да се обърне повече внимание, като здравината на самата врата и брава.

Ключът към сигурността на нашия дом са ключалките, които използваме. Това е важен фактор за сигурността, тъй като алармената система или охранителната камера не могат да осигурят максимум, ако ключалките са уязвими.

В днешно време, блиндираните входни врати на нашите домове са основен елемент за безопасността ни. Повечето от нас са се сблъсквали с този ужас, някой крадец да се опита да превземе крепостта ни, или поне всеки от нас има по един познат, който се е сблъсквал с този шок. Нека не се заблуждаваме, че съществуват врати, които не могат да бъдат разбити, нито една врата не е напълно неприкосновена, но има врати с доста голяма сигурност, която най-малкото ще забави, който да се опитва да влезе в нашия дом и ще можем да предотвратим евентуална кражба.

Искате добра сигурност за Вашия дом?

Блиндираната врата, е един много добър избор, когато искате да подсигурите дома си! За добра сигурност и комфорт, при избора на входна врата, трябва да се обърне особено внимание на следните неща:

1. Заключваща система

– Добър избор е да се насочите към входна врата с две заключващи системи с активни шипове. Най-добре е те да бъдат не по-малко от 3 броя за всяка индивидуална система!

2. Допълнителна защита

– Хубаво е, да се обърне внимание и на допълнителната защита. Например – допълнително резе от вътрешната страна на входната врата и пасивни шипове в крилото. Тези така наречени шипове или – щифт, не позволяват на крадците да извадят вратата от металната рамка, тъй като влизат в касата при затваряне. Това е един доста добър и сигурен избор, за да се избегне влизането с взлом! Бронировката на патрона също е една важна част от допълнителната сигурност. Ако имате тези допълнителни защити на вратата, крадците нямат никакъв шанс да проникнат във Вашия дом!

Наблегнете на масивността на вратата, това също е важно! Металното оребрение, металната рамка са важен фактор за конструкцията на една входна врата. Те подпомагат стабилността и здравината на крилото. Колкото по-дебело е крилото на Вашата входна врата, толкова по-сигурна ще е тя!

Не на последно място е и качественият монтаж! Много фирми работят със специалисти в областта на монтажите и предлагат монтаж на продаваните от тях врати. Много е важно вратата да бъде разположена и монтирана правилно, за да се избегнат бъдещи проблеми със сигурността!

Отделете достатъчно време, за да откриете вратата, която ще отговаря на Вашите нужди и комфорт. Не допускайте да правите компромиси, когато става дума за Вашата сигурност и защита на дома Ви!