Блиндирана входна врата
Полезно

Входни врати за външни условия

Разбира се, за да изберете правилната и подходяща входна врата за Вашия дом тя трябва да съответства на стила на Вашата къща, да бъде представителна и по този начин да докаже Вашия добър вкус. Входните врати особено за външни условия е препоръчително да са висококачествени и впечатляващи с добри стойности на топлоизолация, надеждно оборудване за безопасност.

Вратите създават пространство, вратите предлагат защита. Вратите отварят перспективи. Така вратите са нещо повече от функционални елементи: вратите са комуникация и израз на личен стил и индивидуално отношение към живота. Входната зона е визитната картичка, която дава на всяка къща допълнителна лична нотка.

Друг важен момент: първото нещо, което виждате във Вашия дом , е входната врата. Най-добрият вариант е блиндираната входна врата. Това е първият видим знак за Вашия личен стил. Няма вход около входна врата. Той приветства жителите и гостите по приятелски начин и в същото време предпазва от нежелани посетители като студ, мокро, шум и разбира се срещу силни прониквания.

Видове материали и декори за входни врати

Без значение дали са модерни или носталгични, фактически или представителни: могат да отговарят на най-разнообразните изисквания с разнообразие от форма, външен вид и оборудване. Имате избор между различни варианти на повърхността: фурнир от истинско дърво, декор, облицована с различни материали, като цветни структурни остъклявания – прозрачни или огледални – въглеродни влакна, естествени и изкуствени фурнири, кожа и всякакъв избор лак в матова или гланцирана текстура.

Сглобените повърхности придават на входната врата характерна елегантност, докато изисканите технически и качествени характеристики на вратата гарантират отлична функционалност, безопасност и експлоатационни характеристики при всякакви условия. Изключителният дизайн на вратата с истински въглеродни влакна предлага гъвкавост и свобода в архитектурния дизайн, като същевременно позволява хармоничното ѝ интегриране във външния вид на дома. Може да се използва истинско естествено дърво за облицовка на външната и вътрешната страна на вратата, което Ви придава специален стил на Вашия вход. Най-често срещаните материали за входна врата са пластмаса, алуминий, метал и дърво. Ако искате да закупите входна врата, трябва предварително да помислите какви изисквания поставяте към нея.

Ниво на сигурност

Едно от важните изисквания, с които трябва да се съобразите при избора си на блиндирана врата е да е оборудвана с високо ниво на сигурност. Годишно кражбите се увеличават значително, а ако крадецът не успее след около 3-5 минути, той обикновено спира опита за пробив. Поради тази причина почти половината от пробивите се провалят, ако входната врата е закрепена, за да се предотврати взлом.

Висока изолация

Външната врата играе основна роля в това колко енергия за отопление се губи през външната обвивка. U-стойността е особено важна тук и това означава: колкото по-малка е, толкова по-добре. Високата топло изолираща PVC система и голяма дебелина и крилото подпомага за по-добра защита от взлом, добра топлоизолация, висока звукоизолация съчетана с добър дизайн. Когато избирате нова блиндирана входна врата, не трябва да гледате само на сигурността и външния вид, но и на изолацията. Добре изолирани врати забележимо защитават портфейла Ви, тъй като ценната топлина за отопление остава вътре в къщата. Дори чрез тънки материали, липсващи пломби и вградени слотове за букви, топлината се провежда навън през входната врата.

Стоманени входни врати

Стоманените врати се характеризират с отличните си статични свойства. Това ги прави силно издръжливи. В допълнение, стоманените входни врати предлагат високо ниво на звукоизолация и сигурност. Високоустойчивият, влагоустойчив и устойчив на температура ръб от лята смола образува безпроблемна връзка между врата и ръб – за затворена и устойчива повърхност при удар. Във времена на нарастващи разходи за енергия и съзнателно използване на природните ресурси, расте и търсенето и нуждата от енергийно ефективни сгради.

Метеорологични условия

Вратите могат да бъдат оборудвани с топлоизолационни панели или с двоен стъклопакет. В същото време външните врати предпазват от вятър и атмосферни влияния. Особено, когато зоната на входа е изправена пред метеорологичната страна на къщата, вратите трябва да отговарят на високи изисквания. Онова, което преди беше трудно достъпно, сега вече е възможно благодарение на най-модерното, автоматизирано производство. Общите производствени разходи са спаднали, така че пластмасовите, дървените или алуминиевите входни врати могат да бъдат закупени евтино и достъпно.

Освен това тук винаги трябва да се осъществява дългосрочно мислене и планиране. Профилите на входните врати с отлична топлоизолация устойчиво намаляват консумацията на енергия и плащате значително по-малко допълнителни разходи. Така първоначалната инвестиция се изплаща бързо.